Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Prietenul din Franța – Teatrul Dramatic ,,Elvira Godeanu” Tg. Jiu

1 iulie 2021 @20:00 - 21:35

RON20- RON25

LOCAȚIE: SALA MARE

REZERVĂRI LA NR. DE TEL.: 0264 311 952

BILETE ONLINE: CLICK AICI

Mărturie – Valer Dellakeza

M-am luat cu joaca şi nici nu mi-am dat seama când au trecut 62 de ani de când fac acestă meserie! M-am trezit bătrân şi mulţumit de viaţa pe care am dus-o, dar plin de păcate: prea m-am jucat cu vieţile atâtor personaje, prea am făcut din ele tot ce-am vrut!

E adevărat, am avut și ȘANSĂ! Alături de mari actori care mi-au fost parteneri, am lucrat cu cei mai dotați regizori: Vlad Mugur, Silviu Purcărete, Tompa Gabor, Mihai Măniuțiu, Valeriu Moisescu, Alexa Visarion, Bocsardi Lazlo, Robert Wilson, Paolo Magelli etc. Și toate astea, pe scena Teatrului Național „Marin Sorescu” Craiova, teatru cu care, în zece ani, am făcut ocolul pământului, fiind invitați la cele mai mari Festivaluri Internaționale de Teatru, jucând pe cele mai mari scene ale lumii și aducând panopliei teatrului românesc 12 premii internaționale, fapt fără precedent.

Sufletul actorului, suflet de nomad cu nostalgii sfâşietoare adeseori, este un câmp de luptă, unde raţiunea se înfruntă cu instinctul, și din această încleștare, pe lângă nenumărate alte premii, mă mândresc cu 3 premii UNITER, cu titlu de Societar de onoare al Teatrului Național Craiova, Cetățean de onoare al Municipiului Craiova  și cu două „Ordine Naționale”, acordate de doi președinți ai României.

Și de ce să nu mă laud și cu faptul că am fost, o bună perioadă de timp, angajat ca actor și al Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu”, unde, împreună cu colegii gorjeni, așteptam emoționați ridicarea de cortină a unui Teatru aflat la început de drum.

Apropo de familie, am fost întotdeauna pentru păstrarea căsniciei: este singurul mod de a nu te păcăli decât o singură dată.

Acum, pentru că nu mai am prea mult timp la dispoziție, consumând deja, fără instrucțiuni de folosire și fără să fac vreun effort, 78 de ani din viață , trebuie să fac semnul crucii și să spun: Mulțumescu-Ți, Doamne, că strașnic regizor ai mai fost pentru mine!

 

Text: Nicoale Kirițescu

Distribuție:

Tilică/ Gaston Fabrier – Cosmin Brehuță

Lily – Mădălina Ciobănuc

Iancu – Adrian Șerban

Menajera – Luminița Șorop

 

Regia artistică și scenografia: Valer Dellakeza

Asistent scenografie: Florin Ularu

Execuție costume: Wilhelmina Bekeși Kuron

Regizor tehnic: Sorin Pungan

Filmare și fotografii: Florin Rotaru

Grafică afiș și caiete-program: Maria Botar

Detalii

Dată:
1 iulie 2021
Oră:
20:00 - 21:35
Cost:
RON20- RON25
Eveniment Category:
Etichete Eveniment:
, , , , ,

Organizator

Teatrul Național Aureliu Manea Turda
Telefon:
0264 311 952

Loc de desfășurare

Teatrul Național Aureliu Manea Turda
Str. Republicii, Nr, 52
Turda, Cluj 401095 România
+ Hartă Google
Telefon:
0264 311 952
Vezi site-ul web Loc de desfășurare