Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

Viața e vis

iulie 1 @20:00 - 21:30

lei20- lei25
Spectacol invitat – TEATRUL DE VEST REȘIȚA
de Pedro Calderón de la Barca

“Viața e vis – propune o călătorie fascinantă în lumea visului și a vieții.
Teatrul este o artă ancestrală care ne-a însoțit de-a lungul timpului, oferindu-ne o fereastră către lumi imaginare și emoții profunde. De-a lungul istoriei, teatrul a fost un mijloc prin care oamenii au explorat complexitatea vieții și a iluziei ei.
Toți am experimentat asta,
măcar o dată în viață. Într-o clipă, într o secundă  în șirul nesfârșit al gândurilor, să ne lovească ceva ca un trăsnet și să realizăm că viața  noastră este un vis. Să ne spunem: un vis este viața noastră în esența ei, o deșertăciune. Tot ce am crezut, toate frământările noastre, toate suferințele care ne-au afectat, toată risipa de efort a vieții cu  toată  realitatea de coșmar sau nu, totul ni se pare un vis și viața  o iluzie a trecutului. Vine o zi în care toate par o iluzie: realizările, iubirile, amăgirile, prieteniile, funcțiile,  plăcerile, călătoriile,luptele, înfrângerile toate par niște iluzii pe tărâmul vieții!
Însăși viața pare un vis și toate visele tinereții și toate visele marilor visători ai umanității sunt doar niște vise care si-au lăsat dârele într un muzeu sau intr-o carte.
Si personajul principal al piesei, prințul Segismundo este chinuit de problema vieţii ca vis. Care dintre ipostaze este reală: atunci când este prizonier cu libertatea încătuşată sau atunci când  e prinţ- tiran in libertate şi cu o mare putere de decizie asupra vieţii celorlalţi?
Viata e vis vorbește despre fragilitatea vieții și despre efemeritatea ei dar în același timp vorbește despre măreția vieții și despre frumusețea ei.”

Distribuția:
Segismundo: CLAUDIU GABOR
Rosaura: DENISSE MOISE
Basilio: MARIUS TUDOR
Clarin: NADINA CÎMPIANU
Astolfo: ALEXANDRU MOLDOVAN
Clotaldo: FLORIN RUICU
Estrella: ANA-MARIA CIZLER
Sceptrul: ALIS PELLE
Coroana: CEZARA CREȚU
Gardianul: SORIN FRUNTELATĂ

Regia :  TOMA ENACHE

Costume: DOINA LEVINTZA
Decor: MARIA DORE
Video: SILVIU APOSTOL
Muzica: CÁRI TIBOR

Detalii

Dată:
iulie 1
Oră:
20:00 - 21:30
Cost:
lei20- lei25
Eveniment Category:
Site web:
https://www.tnamt.ro/ro/events/viata-e-vis-2

Organizator

Teatrul Național Aureliu Manea Turda
Telefon:
0264 311 952

Loc de desfășurare

Fabrica de Teatru
Piata Romana nr.17
Turda, Cluj România
+ Hartă Google